Mindfulness – Medveten Närvaro{11 juli, 2010}   Vara schyssta mot varandra

För några timmar sen kom min kille hem och berättade att det hade snackats en massa skit om Kalle igår på krogen. I alla fall så hade John och några andra berättat att han hade varit jättejobbig för han ville inte vara med när de andra hade beställt ett femliterskrus med öl tidigare idag. Han hade inte nog med pengar. Likadant hade han minsann hållit på när de var på Gotland. Ivars rumskompis hade stönat högt när han hörde att Kalle skulle följa med på nåt möte med den där föreningen de har. Stefan snackade också om Kalle som att han tyckte att han var skitkonstig fastän han inte varit med på mötet.
Då blev jag mycket sur. Varför ska det alltid vara så: en person som är ny i gänget fattar inte vissa grejer som är självklara för de andra och då måste denna genast frysas ut! Vad är det för stil? Varför håller nästan alla på så? Varför vill folk inte hjälpa varandra? De njuter av att stänga ute någon eftersom det ger dem själva styrka. 
Och så detta skitsnack om folk hela tiden! Jag har hört det förut, speciellt om Katarina. Tydligen hade John också snackat en massa skit om August denna kväll. Jag blev så jävla besviken. De här killarna som jag trodde var schyssta ger sig på Kalle och snackar en massa skit bakom ryggen på folk. För att de är fega och inte vågar säga det direkt till honom. Ibland måste man hjälpa människor, tala om för dem hur de ska uppföra sig istället för att stänga dem ute.
 Hur många gånger har man inte själv varit i den situationen? Man kanske missuppfattar någon social regel och sen är det kört för all framtid. Varför ska det behöva vara så?Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

et cetera
%d bloggare gillar detta: